2008-10-14 16:24:25• hírek • Parajdi Andrea

Szükség van az adminisztrátorra

Huszonkét évvel ezelőtt renoválták utoljára a 25 Octombrie tér C10-12 szám alatti lépcsőházakat. A közösséget összetartó adminisztrátor és a lakótársulati elnök összehangolt munkájának köszönhetően az egyik lépcsőház immár teljesen új pompát öltött.

Szatmárnémeti is egyike azoknak a nagyvárosoknak, ahol a lakosság többsége lakótelepeken húsz-huszonöt évvel ezelőtt épített panellakásokban él. Azért, hogy életkörülményeik évek múltán is megfelelőek legyenek, s lépcsőházaikon ne hagyjon nyomott az idő vasfoga, szükség van a közösség összefogására. Pallai Aliz, lépcsőház adminisztrátor négy hónapja vette át a 25 Octombrie tér C10-12 szám alatt lévő két lépcsőház ügyeinek intézését. Mint mondja, azóta Karasi Miklóssal, lakótársulati elnökkel közösen megszervezték az egyik lépcsőház belterének teljes rendbetételét.

A lépcsőház falainak újrafestése, a lift korszerűsítése, a postaládák felújítása, a bejárati ajtó és a kitört ablakok üvegcseréje, s más apró ám esztétikai szempontból annál lényegesebb modernizálás mindössze 270 lejbe került családonként. -Rengeteg felújításra szoruló lépcsőház van a városban, pedig viszonylag kevés pénzből látványos korszerűsítést lehet megvalósítani. Ahhoz, hogy egy tömbház kellemes környezetet biztosítson szükség van az ottlakók összefogására, valamint azokra az emberekre, akik kezükbe veszik az irányítást - magyarázza Pallai Aliz adminisztrátor.

Szatmárnémetiben még mindig kevés lakótársulatnak van elnöke, valamint adminisztrátora sokan ugyanis figyelmen kívül hagyják a szervezettség fontosságát. Karasi Miklós, már a kezdetek óta elnöke a 25 Octombrie tér C10 szám alatti lakótársulatnak, s mint mondja ebben az évben több hónapra adminisztrátor nélkül maradt a lépcsőházuk. - Halmozódtak a kifizetésre váró számlák, s egyre nehezebb lett nyomon követni, hányadán állunk a lépcsőházzal kapcsolatos ügyek intézésével. Ekkor jeleztük, hogy adminisztrátort keresünk. Amióta Aliz kezébe vette a dolgok irányítását, átláthatóvá vált minden, s azóta tudtunk felújítási kérdésekről is egyeztetni - magyarázza Karasi.

Ha egy lépcsőház hasonló terveket szeretne megvalósítani, nem feltétlenül szükséges, hogy külsős adminisztrátort alkalmazzon, hiszen a Polgármesteri Hivatal rendszeresen szervez adminisztrátor képzéseket, ahol elsajátítható minden szükséges ismeret. Legközelebb hétfőn, október 20-án indul egy ingyenes két hetes kurzus, amelyre még mindig lehet jelentkezni a Polgármesteri Hivatal 11-es szobájában. A tanfolyamon könyvelőségi, adózási kérdéseket, építkezésekre vonatkozó előírásokat, munka-, és tűzvédelmi szabályzatokat sajátíthatnak el a résztvevők. A képzés elvégzését követően a tömbházgondnokok bizonyítványt is kapnak.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: